ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Svärdord, mobbing och självmobbning

200 kr
75732
Lagerstatus: I lager
Pêl Rostam kommer ursprungligen från ett 'skollöst' samhälle, nomadvärlden i Kurdistan, där man varken hade papper eller penna. I boken skildrar han sin väg in i 'civilisationen', via skolan, det verbala språkvåldet, mobbning, självmobbning och våld.

Efter några decennier och när allt var borta ur minnet, trodde han, konfronterades han som pappa med samma fenomen i den svenska skolan. Därav engagemanget i dessa frågor och viljan att hitta en praktisk lösning på problemet.

Pêl har myntat nya ord, som svärdord och självmobbning, för att belysa vilka negativa konsekvenser ett destruktivt språkbruk har. Botemedlet heter vänord och vänords-konflikthantering och i boken visar han på ett konkret och annorlunda sätt hur man skaffar sig ett konstruktivt språkbruk inte bara i skolan, utan även i hemmet och på arbetsplatsen.

Om författaren:
Pêl Rostam hamnade i Sverige i slutet av 1980-talet, efter att ha varit med om mobbning, krig och flykt. Allt detta har satt djupa spår men även gett djupa insikter, vilka ligger till grund för hans intresse och arbete med mänskligt samspel och kommunikation. Pêl arbetar som konsult i personlig utveckling med föreläsningar, kurser och workshops.
Specifikationer
Mediatyp Kartonnage
Utgiven 2008-05-20
Sidantal 143
Vikt 286 g
Mått 140 x 210 x 14 mm
Språk Svenska
Författare Pêl Rostam
Artikelkod 75732
Förlag Solrosens förlag