ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja

149 kr
99 kr
77152
Lagerstatus: I lager

Susanna är en ung, framgångsrik TV-journalist som hamnar i en livskris. Hon gör en reportageresa till Frankrike för att porträttera en känd fransk författare/filosof, Daniel, som har dragit sig tillbaka till en bergsby för att leva ett liv i harmoni med naturen. Susanna och Daniel inleder en relation.

Samtidigt rämnar Susannas äktenskap. Hennes man tjänar bra i finansbranschen. De lever det goda livet i Stockholm. Shoppar, äter ut, reser, bor i en lyxlägenhet. Deras livssorg är barnlösheten. Maken avslöjas som förskingrare. Han har spekulerat bort andras pengar på börsen och döms till fängelse.

Kontrasten mellan de två männens livsstilar är alltså enorm. Susanna börjar ifrågasätta sina egna livsval. Hon beslutar sig för att pröva en ny väg och följer med Daniel på en ökenvandring i Sahara. Hon blir med barn. Slutet är öppet, men Susanna har valt en ny väg i livet.

Historien är effektivt berättad och den ger författaren möjlighet att ställa frågor läsaren. Varje kapitel avslutas med några etiska frågeställningar. Hur hanterar vi jordens resurser? Vad är det vi äter? Vad händer med vår kropp och vår själ? Hur mycket prylar behöver vi? Läst på det sättet blir Sand i skorna en »ekologisk roman«. En bok om att göra aktiva val och förändra sin livsstil.

Eva Sanner, född 1959, är författare till många böcker om kroppen och själen, bland annat Kåt, glad och tacksam (2008) och Kärlek – en handbok (2011). Hon är terapeut, föreläsare och regelbunden medarbetare tidningen Hälsa.

Specifikationer
Författare Eva Sanner
Mediatyp Inbunden
Serie Psykologi
Utgiven 2011-08-31
Vikt 467 g
Sidantal 255
Mått 144 x 216 x 21 mm
Artikelkod 77152
Språk Svenska
Förlag Bookalicious