ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Saga : Bildkort - en bilderbok utan text / Symbolkort för samtal, terapi och coaching

289 kr
41558
Lagerstatus: Ej i lager

SAGA har 55 kort som utgör en bilderbok utan text. Spelarna är textförfattare och skapar sina egna rollfigurer. En utmaning för språk, kreativitet och fantasi för såväl barn som vuxna.

SAGA-korten föreställer olika miljöer, män , kvinnor och sagofigurer. Hjältar, jättar, magiker och vanliga människor rör sig tillsammans i ett fantasilanskap.

SAGA är ett utmärkt sällskapsspel som skapar situationer som lätt lockar till skratt. I en terapeutisk situation fungerar korten utmärkt i en rollspelsgrupp.

SAGA har inget regelsystem som begränsar deltagarnas sätt att spela. Meningen är att spelarna själva ska utvecklas och skapa sina egna metoder/regelverk.

Som hjälp på vägen förslås följande riktlinjer:

  • Det är inte nödvändigt att vara litterär när man tolkar kortens bilder. Låt kreativiteten flöda. Gränserna för tid, plats och innehållets mening kan ändra under spelets gång.
  • Undvik i början komplicerade berättelser, ju enklare historien är desto enklare är den att utveckla.
  • Var verbalt aktiv och håll berättelsen flytande. Låt barndomens fantasi spela och spelar du med barn så låt dem vandra långt utanför bildens ramar utan att ändra eller tillrättalägga. Låt svärd, vattenfall, häxor, trollstavar och skogsväsen ta sin självklara plats i berättelsen.
Specifikationer
Sidantal 55
Mediatyp Kort/tarot
Vikt 179 g
Författare Raman, Ely
Förlag OH Publishing - Moritz Egetmeyer
Utgiven 2009-12
Mått 103 x 151 x 40 mm
Artikelkod 41558