ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Närvaro i modern tid

309 kr
91820
Lagerstatus: I lager

Vilken roll ska kristna spela i en modern tid där kyrkan och kristen tro tycks ha allt mindre betydelse? Jacques Ellul skrev ned sina tankar kring denna fråga för mer än sjuttio år sedan, men hans sätt att behandla frågorna har fortsatt stor relevans.

Med en närmast profetisk klarsyn kritiserar han kristnas tendens att acceptera samtidens dominerande krafter såsom staten, tekniken, media och propaganda. I stället för att följa det som samtiden betraktar som »nödvändigheter«, bör kristna hänge sig åt den revolution som endast kan ske när de på djupet blir medvetna om den nuvarande situationen och passionerat gör »rent hus med myter, intellektuella avgudar, omedvetna sätt att blunda för verkligheten, och föråldrade och tomma teorier«. På så sätt kan en livsstil formas som gestaltar det gudsrike som kommer som en gåva från framtiden.

Boken är en god ingång till Elluls rika författarskap. Denna svenska nyutgåva är försedd med en nyskriven längre introduktion av Arne Rasmusson som presenterar Elluls författarskap i stort och visar på hans fortsatta relevans. Dessutom innehåller den en bibliografi som ger vägledning till vidare läsning av Ellul.

Jacques Ellul (1912–1994) var en fransk rättshistoriker och sociolog som också skrev en lång rad teologiska böcker. Han är främst känd för sina skarpa analyser av det teknologiska samhället, men också för sina djupsinniga bibelutläggningar och reflektioner kring teologisk etik. Det är därför inte förvånande att han fortfarande är mycket läst och diskuterad och kanske är mer aktuell än någonsin.

Specifikationer
Mått 130 x 204 x 10 mm
Serie Spricka förlag | Klassiker
Författare Jacques Ellul
Originaltitel La Présence au monde moderne
Förlag Spricka förlag
Sidantal 162
Mediatyp Häftad
Utgiven 2021-07-21
Artikelkod 91820
Språk Svenska
Förord Arne Rasmusson
Vikt 189 g