ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Mer lik Gud – Teologi i antropocen

309 kr
90514
Lagerstatus: I lager
”Åke Jonsson bidrar med teologi för vår tid – en tid av oro och omställning. Han uppmuntrar oss att ställa om blicken så att vi ser de möjligheter som väntar när människan får vara Guds medskapare.”
– Petra Carlsson, docent vid Enskilda Högskolan, Stockholm

Vi lever i en tid när människans påverkan på jorden är större än någonsin. Det märks genom klimatförändringar och rubbade ekosystem, men också genom tekniska framsteg. Vår tid kallas antropocen – människans tidsålder. Men betyder det att människan tagit Guds plats? Nej, nu behöver vi ta vara på vår inneboende gudslikhet, och använda vår kreativitet för att samverka med Gud. I Mer lik Gud visar Åke Jonsson hur relevant detta teologiska tema är i vår tid.

Åke Jonsson har varit verksam som teolog i fem decennier. Här skriver han en teologi för människans tidsålder. En hoppets teologi i en allvarlig tid.

”Att läsa Jonssons bok är att dras in i ett uppfriskande samtal mellan teologen och naturvetaren. De förändringar som måste ske kan förstås naturvetenskapligt, ekonomiskt eller politiskt – men Jonsson visar att också teologen behövs.”

– Joakim Hagerius, pastor och kyrkoledare, Equmeniakyrkan

Tro & liv Skriftserie är en bokserie på Enskilda Högskolan Stockholm för teologiska samtidsstudier och ges ut på Marcus förlag.
Specifikationer
Utgiven 2020-09-14
Förlag Marcus förlag
Sidantal 218
Författare Jonsson, Åke
Artikelkod 90514
Mått 131 x 210 x 15 mm
Vikt 317 g
Serie Tro & Liv skriftserie
Språk Svenska
Mediatyp Häftad