ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Medvetandet, universum och existensen

219 kr
88939883
Lagerstatus: I lager
När blicken sveper över himlen kan den hamna på den kosmiska ”kartfläcken” för Universums uppkomst i en ”Big Bang” för mer än 13 miljarder år sedan. Blicken kan även råka riktas mot en avlägsen plats i rymden med myllrande liv; kanske med hög civilisation och teknologi. Tanken svindlar inför ett universum med 1000-tals miljarder galaxer.
Då tittar vi kanske ödmjukt ner eller blundar. Vi vänder kanske sinnet inåt för en annan svindlande tankeresa; in i vårt eget kosmos. Är inte jag – liksom varje annan människa – också ett slags universum? Ett universum, där 100-tals miljarder neuroner och andra celler samverkar till organ, kroppsdelar och den personlighet man är och har varit. Tanken kan vandra vidare till insikt om, att varje livsform – utifrån sin särart – också är ett slags universum i det Totala Alltet.
I den berömda TV-serien ”Star Trek” for kapten Kirk och besättningen i överljushastighet med rymdskeppet Explorer för att utforska den interstellära rymden. Vi delar med kapten Kirk de nyfikna frågorna om Vem? Vad? Mening? och Mål? Den här boken är också en slags resa för att utforska och ta del av perspektiv, upplevelser, idéer och frågor om att vara människa och medmänniska med ett nyfiket utåt- och inåtblickande medvetande om tillvaron.
Författaren är Fil.Dr och hans forskningsinriktning är innovativ systemutveckling och sociotekniskt entreprenörskap.
Specifikationer
Mediatyp Danskt band
Mått 133 x 210 x 25 mm
Artikelkod 88939883
Vikt 199 g
Språk Svenska
Utgiven 2022-05-25
Förlag Förlagshuset Siljans Måsar AB