ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Strålarna och invigningarna

299 kr
Lagerstatus: I lager
Den första delen av denna bok ger ett nytt och omvälvande perspektiv på invigningens väg. Begreppet invigning associeras oftast med storslagna ceremonier som bekräftar att den enskilda människans andliga strävan nått en nivå som fått Mästarens uppmärksamhet och godkännande. Men denna föreställning är en illusion. Invigning är och har alltid varit ett gruppfenomen. Orsaken till detta är att det är själen som invigs, och själen är gruppmedveten.

Detta betyder att när den personlighetscentrerade människan börjar bli medveten om sin själ så börjar hon också att bli medveten om sin grupp. Den grupp tillsammans med vilken hon kommer att kunna ta invigning under förutsättning att gruppen lär sig fungera allt bättre i enlighet med de fjorton regler för gruppinvigning som behandlas i boken. Och detta kräver samarbete på det fysiska planet för förverkligande av ett ashramförankrat projekt till stöd för den gudomliga planen.

Utöver systematiska instruktioner för byggandet av antahkaranan och en del inblickar i den högre utvecklingens sju vägar innehåller den andra delen av boken en fascinerande genomgång av samtliga nio invigningar som är möjliga att ta på det kosmiskt fysiska planet. Invigningarnas karaktär tydliggörs inte bara ur ett psykologiskt perspektiv utan genom analyser av de strålar som de är knutna till kan politiska och samhälleliga förhållanden också belysas på ett framsynt och inspirerande sätt.
Specifikationer
Författare Alice A. Bailey
Mediatyp Häftad
Utgiven 2007-03-01
Vikt 795 g
Mått 135 x 210 x 39 mm
Sidantal 685
Artikelkod 74939
Språk Svenska
Förlag Stiftelsen Tibetanens Bokfond
Originaltitel The Rays and the Initiations