ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Mäster Fritz : en svensk mystiker

279 kr
88097385
Lagerstatus: Förväntas skickas inom 5-9 vardagar

Mäster Fritz.

En svensk mystiker

Han gick mycket fort, framåtlutad, med en väckarklocka i fickan. I sina andetag rabblade han obegripliga ord och ramsor. Han såg kufisk ut där han i sin långa svarta rock ilade fram i staden och gick på möten av alla de slag. Han alltid något att säga. Några var rädda för honom, hans skarpsinne och hans djupa kunnande. Andra stannade och lyssnade på hans långa utläggningar som aldrig tog slut om våra viktigaste livsfrågor, om Gud och människan och hennes mål. Men vad var det för hemlighet han talade om? Och vem var han egentligen?  Dåre eller Gud? Och vad var det han ville lära oss?

I denna boks första del berättar många personer sina minnesbilder av den svenska prästen och mystikern Fritz Olofssons liv och död. I den andra delen beskrivs, förklaras och tolkas innehållet i hans omvälvande mystika troslära - som angår oss alla. Läsaren kommer att finna att den har djupa rötter.

Denna lära är ett mästerstycke inom livsnödvändig, urgammal mystik tradition. Att läsa om Mäster Fritz är som att hitta fram till en glänsande guldåder, den heliga och eviga visdomen. Hans mystika troslära får oss att växa, man blir andligt rik av att läsa den. Och hans lära är så lovande att den borde inta en framskjuten plats i den allvarligt sökande människans andliga liv lång tid framöver.  

Välkommen att läsa mer om Mäster Fritz - kristen, universell oändlighetsmystiker - om hans livsresa från Bygdsiljum i Västerbotten, genom det akademiska Uppsala, till Guds Himmelrike som är oändligt stort och oändligt nära - för oss alla. 

Läs ”Mäster Fritz.” för människans frigörelse som leder till frid och fred - i en kosmisk enhet, unio mystica! Då blir Du medskapande i den mystika världen och kan finna den sanna hemligheten, livets mysterium – vem Du, till stor förundran, egentligen ÄR.

Lycka till i mystikens underbara värld med Mäster Fritz!


Specifikationer
Författare Åke Åredal
Sidantal 397
Utgiven 2016-09-20
Språk Svenska
Mediatyp Kartonnage
Vikt 695 g
Artikelkod 88097385
Mått 143 x 217 x 31 mm
Förlag Förlagshuset Siljans Måsar AB