ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Att ha eller att vara?

359 kr
64773
Lagerstatus: Ej i lager

Att ha eller att vara? är en modern klassiker. Boken är en personlig och sammanfattande redovisning av Erich Fromms tes att mänsklighetens överlevande inte bara beror på nödvändiga förändringar i samhället utan också på en radikal förändring av människans livsattityder och personliga förhållningssätt.

Att ha och att vara? är två skilda livsformer. Att ha innebär ägande och leder till försvar, våld och aggression. Att vara kräver oberoende, frihet, mänsklig mognad och kritiskt förnuft. Kärlek ligger inte inom ägandets utan inom varandets livsform.

Den tysk-amerikanske psykoanalytikern Erich Fromm blev tidigt influerad av marxismen och vände sig mot den freudianska psykoanalysens starka biologiska förankring. 1934 flyttade han till USA och förenade sig med de s.k. neofreudianerna, främst Karen Horney och Harry Stack Sullivan.

Översättning Ingeborg Löfgren

Boken ingår i serien Natur och Kulturs psykologiklassiker.

Erich Fromm (19001980), psykolog, samhällsteoretiker och filosof. Född och uppvuxen i Tyskland emigrerade han 1934 till USA. Av Fromm har Natur och Kultur även utgivit Det glömda språket, Flykten från friheten, Konsten att lyssna och Kärlekens konst.

Specifikationer
Författare Erich Fromm
Mediatyp Häftad
Sidantal 252
Serie Natur och kulturs psykologikla
Vikt 370 g
Utgiven 2006-07-31
Språk Svenska
Mått 138 x 121 x 18 mm
Originaltitel To have or to be?
Artikelkod 64773
Förlag Natur & Kultur