ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Att finna själen : Meningen med livet på jorden

249 kr
9789151403533
Lagerstatus: Förväntas skickas inom 5-9 vardagar
Det finns mening av olika slag: att ta hand om familjen, att sköta sitt arbete, etc. Men det finns också en högre mening som är lika för alla, att finna sin själ.

Intuitionen, själens milda röst, hjälper oss i vardagen på många sätt och är ovärderlig i det största och mest spännande av alla äventyr som vi kommer att få uppleva, resan till det rikare liv som väntar oss.

Alla människor har intuitioner. Men när en intuition kommer är det inte alla som förstår vad det egentligen är som händer. Det paradoxala är att vi lever på två nivåer av medvetande samtidigt, utan att veta om det! Den lägre, egonivån, är välbekant medan den högre, själens nivå, är okänd för de flesta.

För många börjar den spännande resan inåt med en intuition. Men intuitionen är en oskattbar tillgång även i det dagliga livet. Många kan vittna om detta, inte minst forskare, uppfinnare och konstnärer. Men även andra. Upprinnelsen till den här boken, exempelvis, är en intuition.

Glimten är vår första direkta erfarenhet av själen och är i realiteten en fördjupad och förlängd intuition. Var och en som har förunnats en glimt av själen vet av egen, oförglömlig erfarenhet att det finns något upphöjt och heligt bortom egot, att det är mer värt att längta till än allting annat.

Även om glimten endast varar ett kort ögonblick kan vi aldrig glömma den. Glimtarna kommer och går, men de bekräftar själens verklighet och närvaro och ger en försmak av det slutliga uppvaknandet, av glimten som aldrig upphör.

Paul Brunton är en filosof och mystiker för vår egen tid. Han har skrivit ett flertal böcker som behandlar ett brett spektrum av centrala frågor som möter oss när vi upptäcker och fördjupar vår andlighet.
Specifikationer
Mediatyp Inbunden
Utgiven 2015-08-25
Sidantal 189
Vikt 390 g
Språk Svenska
Mått 148 x 224 x 19 mm
Artikelkod 9789151403533
Författare Paul Brunton
Originaltitel Realizing Soul : From Intuition to an Inspired Life
Översättare Robert Larson
Förlag Bokförlaget Robert Larson