"Du är inte offer för den värld du ser eftersom du har hittat på den" - A Course in Miracles

Vattumannen på Facebook!Ekvist - e-handel och logistik

Om SSL-certifikat  


Återta kontrollen

En av årets stora trender tycks vara insikten att vi behöver lära oss att begränsa användandet av våra smartphones, som utvecklats till att mer och mer fånga vår uppmärksamhet.

En mängd studier har gjorts som bl a visat att överdrivet användande har negativ effekt på såväl beslutsfattande, koncentration som på våra relationer. Dessutom att det inte är själva smartphonerna människor är så beroende av idag, utan de "kontrollvanor" som utvecklas med telefonanvändning – som att upprepade gånger (och mycket snabbt) kolla på uppdateringar av nyheter, e-postmeddelanden eller sociala medier. Det är särskilt vissa situationer - som när vi är uttråkade eller lyssnar på en föreläsning – som utlöser det "behovet".

Förutom att skapa de här kontrollvanorna, utgör smartphones andra faror för vårt mentala liv, säger Nicholas Carr, författare till The Shallows: What the Internet is Doing to Our Brains.

"Genom sin behändiga storlek och användarvänlighet, och tillgängligheten av gratis eller billiga appar och konstant uppkoppling, har vårt förhållande till datorer ändrats på ett sätt som går långt utöver vad vi upplevt med bärbara datorer", säger han. Det beror på att "människor har sina smartphones nära sig från det ögonblick de vaknar till det ögonblick de går och lägger sig, och under hela den tiden kommer en nästan kontinuerlig ström av meddelanden och notifikationer och en myriad informationskällor finns inom nära räckhåll."

"Genom sin design skapar de en miljö med nästan konstanta avbrott och distraktioner. Mer än någon annan slags enhet, stjäl smartphonen från oss möjligheten att behålla koncentrationen, engagera oss i kontemplation och reflektion, eller vara ensam med våra tankar."

"En sak som min forskning har klargjort är att människor har en djup primitiv önskan att veta allt som händer omkring dem", säger han. "Den instinkten hjälpte oss troligen att överleva när vi var grottmän och grottkvinnor. Jag är säker på att en av de främsta orsakerna till att människor är så kompulsiva i sitt användande av smartphones är att de inte kan stå ut med tanken att det kan finnas någon information någonstans där ute som de inte har sett. Jag vet att jag inte är tillräckligt stark för att motstå den frestelsen, så jag har bestämt mig för att avstå helt och hållet och har ingen smartphone."

Parallellt med att medvetenheten om hur de smarta telefonerna håller på att ta över våra liv har växt under de senaste åren hörs också alltfler röster som talar om behovet att ta kontroll över vårt användande av dem. Här är några av de råd som forskare föreslår för att hantera smartphone-användning:

• Var medveten om de situationer och känslor som gör att du vill kolla din telefon. Är det uttråkning? Ensamhet? Ångest? Kanske något annat skulle kunna ge dig lugn.
• Var stark när telefonen piper eller ringer. Du behöver inte alltid svara på det. Faktum är att du kan undvika frestelser genom att stänga av alarmsignalerna.
• Var disciplinerad och bestäm att du inte använder din enhet i vissa situationer (t.ex. när du är med barn, kör bil, eller är i ett möte) eller under vissa timmar (till exempel mellan 21:00 och 7:00). "Du kommer bli glad och förvånad över att återupptäcka nöjet att ha kontroll över din uppmärksamhet," säger Carr.

I boken Sleeping with Your Smartphone av Leslie Perlow beskrivs ett experiment där en företagsgrupp som hade regelbundna "bestämda smartphone-avbrott" resulterade i mer effektivitet och samarbete, ökad arbetsglädje och bättre balans mellan arbete och resten av livet.

Perlow säger att hon, för att hantera sin smartphone smartare, gradvis vande sig av med den.
"Jag började med att inte kolla den 15 minuter i taget, sedan 30, 60 (om jag inte var i en brådskande situation). Jag bestämde mig för att undvika att använda webbläsaren på smartphonen om jag inte verkligen behövde information (till exempel en adress eller ett telefonnummer). Och jag bestämde mig för att inte alls använda sociala medier på den. Resultatet? Redan efter några dagar av den självdisciplinen märkte jag att jag koncentrerade mig bättre, var mer uppmärksam på min omgivning och mer avslappnad - och jag var mer medveten om när jag letade efter något specifikt, i motsats till att bara leta efter någon form av uppkoppling."

Låter som en bra ny vana att börja året med!

Källa: https://www.webmd.com/balance/guide/addicted-your-smartphone-what-to-do

 

Share |

Evenemang:

Astrologiska konsultationer på lördagar

Kerstin Kerstin Bylund-Paulsson erbjuder astrologiska konsultationer på Vattumannen. Kerstin ställer ditt horoskop och berättar hur du utvecklas under det kommande året. Med horoskopet ser du tydligare hur din väg igenom livet gestaltar sig. Tolkningen ger dig verktyg för att arbeta med och förstå de teman som råder just nu, för dig! Kerstin ställer även års- och relationshoroskop. Kerstin Bylund-Paulsson är en erfaren astrolog sedan 25 år tillbaka samt författare till boken Astrologiska profiler- en guide till horoskoptolkning och Synastri och komposit- relationsanalys med horoskopet som redskap. För tidsbokning ring Vattumannen 08-109615, eller mejla bokhandeln@vattumannen.se Vi behöver ditt namn, födelsedatum, plats och tid.

30 min 500 kr / 60 min 900 kr
Lör 27 apr kl 11.00-16.00
Plats: Vattumannen, Fleminggatan 35

Inträde: 500 kr

Möt Ulf Winroth

Ulf Winroth arbetar som healer, beteendevetare, UX-konsult, författare och utbildare. En del kallar honom också trollkarl. Inom den andliga sfären har han specialiserat sig inom andlig kirurgi och att bemöta och hantera olika typer av skadliga energier. Utöver detta håller han kurser inom tekniker för mental träning och inom healing och mediumskap. Han bor på landet utanför Örsundsbro med sin fästmö, tre av sina barn, ett bonusbarn och två hästar. I sin nya bok ”Att bemästra skadliga energier – En introduktion” beskriver han från grunden sina arbetssätt och sina erfarenheter inom detta område. I sin föreläsning kommer han prata utifrån sin bok om skadliga energier och hur man kan hantera dem. Ämnen han kommer prata om är: · Varför ”Skadliga energier”? · Vilka olika typer av skadliga energier finns det? · Vem blir utsatt för dem och hur kan man förstärka sina försvar? · Vad krävs för att arbeta med denna typ av energier? Utöver detta kommer han ge exempel från olika klientfall. En av hans klienter säger så här om honom: ”Ulfs healing gör fantastiska underverk med mig! Min hälsa på alla plan, fysiskt, mentalt och själsligt har förbättrats och håller på att ”läka ut” med Ulfs healing…Ulf har förmågan att intuitivt nå djupt in i mig och att få mig och min kropp att släppa taget om dolda känslor och sår som ligger till grund för mina fysiska symptom. Jag uppskattar och värdesätter enormt Ulfs mjuka, lugna, empatiska och ödmjuka bemötande som får mig att känna mig accepterad som jag är just nu i denna stund. Jag tycker mycket om den humor som uppstår med Ulf under behandlingarna. Inget är fel eller tabu. Jag rekommenderar Ulf varmt och innerligt. Ulf är en Mr. Magic som det är omöjligt att inte tycka mycket om.” - Elisabeth

Lör 27 apr kl 13.00-15.00
Plats: Vattumannen

Inträde: 100 kr

Susanne Ankarkrans Universell kommunikatör™ , Reconnective Healing® och The Reconnection® Måndagar på Vattumannen

- få kärleksfulla uppmuntrande svar från universum. Susanne arbetar som en ren kanal som förmedlar information, vägledning och svar från Universum, guider, änglar och andra ljusvarelser Är du nyfiken på vad 2019 har i sitt sköte? Hur ser min ekonomiska framtid ut – jobb & pengar? Lever jag i rätt relation/ när hittar jag den rätte? Vad kan jag göra för min hälsa? Under en Medial Vägledningssession kommer du att få hjälpande, stärkande och kärleksfulla budskap från universum. En Universell kommunikatör jobbar inte med att ta kontakt med tex anhöriga utan verkar som en kanal för information från guider, änglar och andra ljusvarelser. Först tar jag emot information utan att du berättar något så att de får förmedla sig först, sen är de fritt fram för dig att ställa frågor. Det kan vara bra att förbereda dina frågor i förväg. Susanne är certifierad för att på ett professionellt sätt kunna hjälpa sina klienter på bästa sätta att få bra kontakt och vägledning och klara budskap. Reconnective Healing® Reconnective Healing är ett nytt mer omfattande sätt att nå balans, healande och utveckling. Healingen verkar inte bara fysiskt, psykiskt eller känslomässigt utan med hela dig! Många klienter beskriver hur det blivit av med psykiska, mentala och/eller fysiska smärtor och besvär, hur livet blivit lättare och roligare, relationer förbättrats, rädslor och ångest försvunnit. Det forskas grundligt kring Reconnective Healing och denna återkoppling får starkt stöd av de senaste teorierna på de nukleära och kvantfysiska områdena. Reconnective Healing är mer än vi normalt förknippar med healing vi arbetar inte bara med energi utan också med ett mer omfattande fält av ljus och information. Klicka på bilden för bokning och mer information. Varmt välkommen.

Plats:
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
Mån 29 apr kl 11.00-18.00
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
Mån 06 maj kl 11.00-18.00
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
Mån 13 maj kl 11.00-18.00
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
Mån 20 maj kl 11.00-18.00
Plats: Vattumannen, Fleminggatan 35

Inträde: 700 kr

Fler evenemang...

Evenemang

Meditationskudde: rund mandala (blå, grön och vit)
Meditationskudde: rund mandala (blå, grön och vit)
En rund och fast meditationskudde i bomull med kapokfyllning som anpassar sig och ger bra stöd för kroppen. Kudden kan enkelt justeras genom att minska mängden kapok.
Tillf slut
499,00
Meditationskudde: rund (grön)
Meditationskudde: rund (grön)
En rund och fast meditationskudde i bomull med kapokfyllning som anpassar sig och ger bra stöd för kroppen. Kudden kan enkelt justeras genom att minska mängden kapok.
<100 i lager
499,00
Pendel: snurra med r&#228;nder (m&#228;ssing)
Pendel: snurra med ränder (mässing)
Pendeln används traditionellt för att söka svar på frågor. Man kan se den som en förlängning av det undermedvetna, ett verktyg för att locka fram svar som man omedvetet bär inom sig.
<100 i lager
169,00
Pendel: rund kon (m&#228;ssing)
Pendel: rund kon (mässing)
Pendeln används traditionellt för att söka svar på frågor. Man kan se den som en förlängning av det undermedvetna, ett verktyg för att locka fram svar som man omedvetet bär inom sig.
<100 i lager
109,00
Meditationspall (konkav)
Meditationspall (konkav)
Meditationspall i naturligt mangoträ som med sin konkave rundning och lätt lutande form ger bra stöd för ryggen under långa meditationer.
<10 i lager
429,00
Pekare: m&#228;ssing och svart loquat
Pekare: mässing och svart loquat
Två stycken pekare i mässing med handtag i svart loquat (mispelträ). Pekare har samma användningsområde som slagruta eller pendelspröt. Man kan använda dem för att få svar på frågor eller för att hitta saker. Du bestämmer innan användning vad olika utslag betyder men en vanlig tolkning är att svaret är ja när pinnarna vänds utåt eller nej när de vänds inåt.
Tillf slut
329,00
Pendelspr&#246;t: brun loquat och m&#228;ssingspets
Pendelspröt: brun loquat och mässingspets
Det här pendelspröt har handtag i brun, naturlig loquat (mispelträ) och en mässingspets i änden. Pinnen är delvis spiralformad. Man använder pendelspröt på liknande sätt som en slagruta eller en pendel, till exempel för att få svar på frågor eller leta efter saker. Det är även väldigt enkelt att använda i naturen. Du bestämmer innan vad olika utslag betyder.
Tillf slut
239,00