"Fred kommer inifrån. Sök den inte utifrån" - Buddha

Vattumannen på Facebook!Ekvist - e-handel och logistik


Den högaktuella trenden Wabi-sabi

Särskilt den här tiden på året då många av oss är i konsumtionstankar, kan det vara uppfriskande att vända blicken till wabi-sabi, en nygammal japansk filosofi som som fokuserar på att acceptera livets ofullkomliga och övergående natur. Filosofin, som är rotad i buddhismen har sitt ursprung i te-ceremonier där prisade redskap var handgjorda, oregelbundna och ofullkomliga. Det finns ingen direkt västerländsk översättning för wabi-sabi, men i huvudsak är det konsten att finna skönhet i det ofullkomliga, impermanenta och ofullständiga.

I västvärlden finns en besatthet av perfektion. Men man hittar inte wabi-sabi i ett blankt nybyggt hus eller perfekt matchande möbler. Det kan inte köpas. Wabi-sabi är en krokig hemodlad morot, en spricka i en keramikskål, en välanvänd, tummad bok, fallande körsbärsblommor, en sliten träveranda och en armbågslapp på favorittröjan. Det är en uppskattning av allt som är enkelt, blygsamt och ofullständigt.

Äkthet är en stor del av wabi-sabi, så sprickor och imperfektioner är omhuldade för att de symboliserar tidens gång och kärleksfullt hanterande.

Vi kan anamma wabi-sabi i hemmet genom att lära oss att vara nöjda med det vi har utan att ständigt längta efter mer. Det är det perfekta motgiftet mot slit och släng-samhällets massproducerade engångsprodukter. Man behöver inte vara expert på japansk filosofi eller ha en stor budget för att använda wabi-sabi-principer i sitt hem. Det finns inget "fel" sätt att närma sig det – det handlar om att helt enkelt skifta perspektiv – från perfektion till uppskattning.

Ett exempel kan vara ett rustikt köksbord som gått i arv, med olika märken och repor som visar att det har använts väl. I stället för att vara missnöjd med det, kan man istället uppskatta det på grund av dess ofullkomliga natur. Dessa tecken på användning är en berättelse och markerar tidens gång, något som man inte hittar i ett skinande nytt bord.

Självklart är det ibland nödvändigt att köpa nya saker. Omständigheter förändras, barn kommer och går, vi flyttar hus, får nya hobbies och så vidare. Men när vi står inför behovet av att handla, kan vi överväga en wabi-sabi-strategi och välja det som är handgjort eller begagnat hellre än det som har producerats i tusental. Wabi-sabi handlar om att uppskatta naturen, så vi kan ha det i tankarna när vi väljer material till hemmet och försöka välja naturliga alternativ som trä och sten där det är möjligt. Inte bara är de estetiskt tilltalande, men de åldras också bra. Ta linne till exempel, det blir bara bättre med varje tvätt. När vi väljer färger kan vi också titta på naturen för inspiration och hitta det som passar vår personlighet, skirt rosa är lika naturligt som lugnande mjukt havsblått. På samma sätt är stormigt grått lika naturligt som tallskogsgrönt.

Det kan vara frestande att ständigt skaffa nya saker till hemmet, men wabi-sabi handlar om att ta bort det onödiga för att leva väl. Att göra sig av med överflödiga meningslösa saker låter de saker som verkligen betyder något att komma i blickpunkten.

Att omfamna wabi-sabi gör mer än att skapa en trevlig miljö hemma. Genom att verkligen uppskatta våra ofullkomliga hem och ägodelar, minskar vi behovet av att köpa så många nya saker. Det gör att konsumtionen minskar vilket sparar pengar, och dessutom orsakar det mindre belastning på vår planet.

Vårt tankesätt kommer också att förändras: Wabi-sabi fokuserar på tacksamhet för vad vi redan har, snarare än att alltid vilja ha något nytt och glänsande. Denna kraftfulla förändring i perspektiv hjälper oss att känna fridfullhet och förnöjsamhet i det närvarande, och låter oss omfamna lugn och ro i våra dagliga liv.

Källa: http://www.housebeautiful.co.uk/lifestyle/a1472/guide-to-wabi-sabi/

 

Share |

Evenemang:

Susanne Ankarkrans Universell kommunikatör™ , Reconnective Healing® och The Reconnection® Måndagar på Vattumannen

- få kärleksfulla uppmuntrande svar från universum. Susanne arbetar som en ren kanal som förmedlar information, vägledning och svar från Universum, guider, änglar och andra ljusvarelser Är du nyfiken på vad 2017 har i sitt sköte? Hur ser min ekonomiska framtid ut – jobb & pengar? Lever jag i rätt relation/ när hittar jag den rätte? Vad kan jag göra för min hälsa? Under en Medial Vägledningssession kommer du att få hjälpande, stärkande och kärleksfulla budskap från universum. En Universell kommunikatör jobbar inte med att ta kontakt med tex anhöriga utan verkar som en kanal för information från guider, änglar och andra ljusvarelser. Först tar jag emot information utan att du berättar något så att de får förmedla sig först, sen är de fritt fram för dig att ställa frågor. Det kan vara bra att förbereda dina frågor i förväg. Susanne är certifierad för att på ett professionellt sätt kunna hjälpa sina klienter på bästa sätta att få bra kontakt och vägledning och klara budskap. Reconnective Healing® Reconnective Healing är ett nytt mer omfattande sätt att nå balans, healande och utveckling. Healingen verkar inte bara fysiskt, psykiskt eller känslomässigt utan med hela dig! Många klienter beskriver hur det blivit av med psykiska, mentala och/eller fysiska smärtor och besvär, hur livet blivit lättare och roligare, relationer förbättrats, rädslor och ångest försvunnit. Det forskas grundligt kring Reconnective Healing och denna återkoppling får starkt stöd av de senaste teorierna på de nukleära och kvantfysiska områdena. Reconnective Healing är mer än vi normalt förknippar med healing vi arbetar inte bara med energi utan också med ett mer omfattande fält av ljus och information. Klicka på bilden för bokning och mer information. Varmt välkommen.

Plats:
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
IDAG kl 11.00-19.00
Klicka på rubriken för att boka och läsa mer
Må 18 dec kl 11.00-19.00
Plats: Vattumannen

Inträde: 700 kr

Utveckla dina mediala förmågor

Kom och få information om denna terminsutbildning som har fokus på att träna dina mediala sinnen så att du kan stå i stadig kontakt med ditt universella team. Denna utbildning går 2 ggr per år och har ett begränsat antal deltagare. Under utbildningen kommer du att träna upp dina mediala sinnen genom kraftfulla vägledda meditationer, övningar och diskussioner. Den personliga utvecklingen är otroligt kraftfull då du med dina mediala sinnen kan se på djupet inom dig och dina kurskamrater, så att det går att transformera blockeringar och rädslor. Läs mer om utbildningen här: http://www.billablin.se/utbildningar/utbildning-utveckla-dina-mediala-formagor/

Ti 12 dec kl 18.00-19.00
Plats: Vattumannen

Inträde: Gratis

Plushealing - Medial vägledning - Tarot- Astrologi - Coaching -Fristående Plushealinginitiering

Charliee arbetar med att sprida kunskap om Maria Magdalena energin, den sanna sexualiteten och den heliga graalen. Hon hjälper dig att aktivera Maria Magdalena energin inom dig själv och återkoppla dig till Moder Jord. Charliee ger dig budskap från sin healingkanal som kan hjälpa dig framåt på din livsväg. Hon ger Plushealing och kan hjälpa dig att återknyta kontakten med ditt inre barn och med de känslor som ligger i vägen för att du skall bli hel som människa. Hon använder sig av Tarotkort som ett redskap för att öppna upp för intuitionen, leken och kreativiteten. Plushealing är en healingmetod som tar dig djupt ned i ditt undermedvetna och söker kontakt med de blockeringar och undertryckta känslor som ligger i vägen för att du skall kunna förverkliga dina drömmar på jorden. Boka din tid via bokhandeln@vattumannen.se, även drop in i mån av lediga tider.

30 min 500 kr / 60 min 900 kr
On 13 dec kl 11.00-19.00
30 min 500 kr / 60 min 900 kr
On 20 dec kl 11.00-19.00
Plats:

Inträde: 500 kr

Fler evenemang...

Evenemang

Yogamattor

Yogabyxor

Yogatröjor

Meditationskudde 100% eco-bomull: Twilight Blue
Meditationskudde 100% eco-bomull: Twilight Blue
En skön meditationskudde i 100% eko-certifierad bomull som passar för meditation och andningsövningar. Kudden är stoppad med ekologisk bomull vilket ger ett mycket stabilt stöd som håller formen.
Tillf slut
399,00
Meditationskudde 100% eco-bomull: Orange
Meditationskudde 100% eco-bomull: Orange
En skön meditationskudde i 100% eko-certifierad bomull som passar för meditation och andningsövningar. Kudden är stoppad med ekologisk bomull vilket ger ett mycket stabilt stöd som håller formen.
<100 i lager
Julkampanj 20% rabatt
319,00 (ord. 399,00)
Meditationskudde 100% eco-bomull: Sand Green
Meditationskudde 100% eco-bomull: Sand Green
En skön meditationskudde i 100% eko-certifierad bomull som passar för meditation och andningsövningar. Kudden är stoppad med ekologisk bomull vilket ger ett mycket stabilt stöd som håller formen.
Tillf slut
399,00